Monday, September 17, 2012

Italian Chicken (Italyan Usulu Tavuk)



Malzemeler:

  • 1 paket tavuk gogusu (app. 6 tane)
  • 2 buyuk domates, buyuk kare seklinde kesilmis
  • 1 kucuk paket dondurulmus enginar
  • 1 kucuk paket mantar, kare seklinde dogranmis
  •  Mozarella peyniri
  •  2 bas ezilmis sarimsak
  • Biraz zeytinyagi
  •  Un
  •  Seker
  • Tuz
  • Karabiber


Yapilisi:


  • Domates, enginar, sarimsak ve mantari bir kabin icinde karistiralim.
  • Karisimin icine 4 yemek kasigi un ve 1 cay kasigi toz seker katalim. Tuz ve karabiber ekleyelim.
  • Tavuklari cam bir tepsinin icine yayalim ve uzerine karisimi dokelim, karistiralim.
  • Uzerine biraz zeytinyagi dokelim (azicik).
  • Onceden isitilmis 380 F firinda pisirelim.
  • Inmeden 10 dakika kadar once uzerine mozzarella peynirini dokelim ve peynir eriyip, biraz kizarincaya kadar firinda tutalim.

AFIYETLE YIYELIM

 

No comments:

Post a Comment